TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Arvokas Huippu sijoitus ihmiseen

Nyt kun Suomessa jonkunlaista heräämistä ollut enemmänkin sellaseen mentaaliseen ajatukseen . Että kuka meistä Suomalaisista huolehtii jossei me itse sitä tehdä . Niin olen monesti miettinyt kun esim jääkiekos ja yleensä urheilu lajeissa on semmosta . Että eräänlaiset urheilu seurojen agentit kiertää seurailemassa nousevia kykyjä joissa potentiaalia jne. Kykyjä joihin näyttäisi olevan potentiaalia sijoittaa . Taloudellisesti ja materiaalisesti mahdollistaen heidän urakehityksen . Niin miksei yhtä hyvin sijoittajat näkisi Suomen 14-16 vuotiaista nuorista koululaisista samanmoista sijoitus mahdollisuutta ?? Joku huippu motivoinut opiskeleen oleva 15 vuotias jolla puitteet opiskella huonot . Haluaisi kumminkin esim. juristiksi tai lääkäriksi jne. Mitäs jos sijoittaja tekis sponsorointi sopimuksen ? Jossa sitoutuu "sparraamaan" kaverin oikeustieteelliseen tai lääkikseen tms . Sopimukseen kirjattaisiin että 1-4% tulevista tuloista sijoittaja saisi takaisin kun jos oppilas on työelämään päässyt tienaa niitä 60-200k € liksoi . Tai hyväntahdon sijoittaja saisi omansa pois . Voisihan myös olla "takaisinmaksua" kun vanhainkotiin sijoittajaa tulisi sponsoroitu oppilas katsomaan ..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Näkökulmana Amerikassa lahjakkaat saavat stipendei joilla opiskeluja rahoittavat .

Toisaalta esim Hevosiin ja koiriinkin Suomessa ihan sijoitus mielessä kymmeniä miljoonia euroja sijoittajat satsaa . (Ne eivät tule vanhainkotiin sijoittajaa katsomaan myöhemmin)

Niin miksi Suomes sijoittajat ja yhteiskunta eivät näe tälläistä mahdollista sijoitus muotoa jota esitän ?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Monen sijoittajan , yrittäjän ja rikkaan ongelma pitkässä sijoitus näkökulmassa on se .

Jotta kun vaikka kuinka paljon olisi rahaa ja omaisuutta . Niin vanhemmiten pää höperöityy . Voi tulla jotain aivovauriouta tms . Jolloin yhtäkkiä tervepäisemmät bisnes miehet saattavat kylmän viileesti jymäyttää ja putsata säästetyt omaisuus erät . Kärkkyvät mokomat vielä koska kärkyttävääkin on :) .

Niin oikeastaan jossain määrin ainoastaan tunne siteen kautta lojaalit ihmiset ovat ehkä varmimmin luotettavia vanhemmiten ..

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Tästä tuli mieleen, että nyt tarvittaisiin Suomessa agentteja, jotka aktiivisesti bongaisivat ne vanhainkodit, joissa asiat ovat erinomaisessa kunnossa - ja sitten analyysiä siitä, mitä näissä paikoissa on osattu tehdä toisin kuin niissä, joissa vanhuksilla menee huonosti.

Ja erityisesti, jos vanhainkoti on kunnallinen, mitä tämä kunta on osannut tehdä oikein (hoitaa taloutensa kunnolla?, osannut ostaa oikein palvelut yksityiseltä, paikallisten tuntemalta palveluntuottajalta?).

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Joku jossain sanoi jotta toimisto työntekijöitä riittää vanhainkin hoidossa yllinkyllin . Mutta tekijöistä pula .

Sama kun vanhan ajan kodinhoitajien puuttumisesta nykyään oli puhetta .
Tekijöistä jotka tarttuu konkreettisesti toimeen pula .

Raksallakin vitsinä aina sanotaan.

Rakennusmiehistä ei ole ikinä pulaa .
Mutta tekijöistä on pulaa . Jotka ne työt OIKEASTI työmaalla tekee pois .

Siksi yhtään tyhjänpäiväistä paperin pyörittäjää ei tarvita vanhainhoitoonkaan lisää ..

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

"Tästä tuli mieleen, että nyt tarvittaisiin Suomessa agentteja, jotka aktiivisesti bongaisivat ne vanhainkodit, joissa asiat ovat erinomaisessa kunnossa - ja sitten analyysiä siitä, mitä näissä paikoissa on osattu tehdä toisin kuin niissä, joissa vanhuksilla menee huonosti."
---
Aivan pi-iirun hyvä ajatus tuo bongata esimerkillisesti hoivatyötä tekevien laitusten metodit. Tosin kyllä ne tiedossa ovatkin.

Oliko tv- vai lehtijuttu, jossa tuon kertoi paikallinen, pientä hoitokotia pyörittänyt omistaja- / työntekijä. Heidän konseptinsa vaikutti hyvältä ja meni jotenkin näin: työntekijät sitoutuneita, tunsivat toisensa ja hodettavansa, ruuan raaka-aineet hankittiin lähituottajilta ja valmistettiin omassa keittiössä, hoidettavat - jos halusivat - saivat olla mukana puuhastelemassa vaikka keittiössä, laitoksen omalla pikkubussilla tehtiin yhteisiä matkoja ja oli siinä vielä jotain muutakin mukavaa.

Miltä kuulostaa. Onko vaikea ymmärtää, miksi ylikansallisen omistajan laitos ei tuohon kykene, kun hoitolistalla on henkilöitä, joista hoitajakunta ei ollut kuullutkaan - todennäköisesti eivät ole heitä koskaan näähneetkään.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Niin. Erehdyin tässä taannoin esittelemään asiaan liittyviä näkökulmiani erään myöhemmin trolliksi arvellun blogistin kommenttiosiossa. Paljon olisi ajatuksia tästä, mutta jätän ne nyt toiseen kertaan.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Eli epäiletkö minua trolliksi :) ?

Ja kyllä sulla hyviä näkökulmia on ollut moneen asiaan .

Osittain voin myöntää jotta ajan monilla rattailla ja useil korteilla pelaan . Mutta miksi alkaisin "maalitauluksi" ilmaiseksi .. Joten ajan omilla rattailla , hyväksyen sen jotta omakin mielipide voi jopa olla väärä .

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#6

En epäile sinua trolliksi. Tämä oli toinen juttu, mutta liittyi tuohon vanhustenhoitoon.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Eihän meillä tällaista ideaa voi toteuttaa, ei suinkaan, sillä sehän edistäsi oikeasti nuorten hyvinvointia ja saattaisi tarttua kaikkiin ihmisiin - ei sitä voi, kun siitä ei voi mitenkään ketään rokottaa - tai no, kyllä kai tuo Sipilän poppoo jotain keksisi.
On totta, että tällaisia ideoita pitäisi kehittää ja siirtää sitä väistyvien suupolvien osaamista nuorille ja antaa siinä samalla heille pohja menestyä, mutta tämä meidän jäykkä byrokratiamme tekee usein tällaisista hankkeista mahdottomia. Ainoa keino saada joku tällainen idea läpi, olisi saada joku politikko, jolla olisi sananvaltaa tuolla huipulla, uskomaan se omaksi ideakseen ja saada tämä viemään asiaa eteen päin.
Eräs nykyinen ministerimme on hyvä varastamaan ideoita, joita ensin on julkisesti mollannut, joten ehkä tämäkin päätyy joskus hallituksen akendalle - edellyttäen, että kyseinen ministeri saa edes pesstin seuraavalle vaalikaudelle.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"jolla olisi sananvaltaa tuolla huipulla, uskomaan se omaksi ideakseen ja saada tämä viemään asiaa eteen päin."

Tuossa on pointtia . Ymmärrät myös pointin miksi "monel rattaal" tavallaan hyvä vetää . Kun ei puolta ole tiukasti toitottomassa . Niin ihan sen takia ei ideoita tyrmätä , että eripuolelta idea tuli . Kun sehän on ihan sama kuka yhteisen edun nimissä tarttuu ideoihin jotka yhteistä etua mahdollisesti ajaa .
Jossei idean tuoja saa eikä tule saamaan mitään hyötyä kumminkaan . Eikä ole vaillakaan välttämättä .

Toimituksen poiminnat