TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Kasvatuksellinen vikakoodi numero 1. Suomessa .

Jeesuksen Vuorisaarnassa (luvut 5-7) kohdassa Matt 7:12: "Kaikki minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille" ja Luukkaan evankeliumissa (Luuk 6:31) on: "Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää te heille". Tämä toimii "suljetuissa" uskonnollisissa seurakunnissa . Pienemmissä vastavuoroisissa yhteisöissä jne. Mutta koska jokaisella ihmisellä on oma NAPA . Sen varaan on täydellistä itsetuhoista typeryyttä luottaa isossa maailmassa . Ilmaisen palvelun ottajia nimittäin riittää .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kyllä noissa Raamatunkohdissa on se järki, että jokainen meistä on muille se joku toinen.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ne on hyvii kohtii ja toimii yhteisöissä ja monen yhteisön menestys perustuu siihen .

Mutta jos hyvä sydämisenä annat ja annat isossa maailmassa "vento vieraille" joilla omanapa kumminkin jokaisella .

Sitten jos käy niin että mitään annettavaa ei ole enään , niin kestätkö katkeroitumatta josset takas saakaan mitään ?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Olet luonnollisesti oikeassa tuossa mitä sanot. Toisaalta, jos kaikki ajattelevat noin, niin siitä tulee itseään toteuttava ennustus.

Olen jossain kommenteissa sanonut (ja ehkä jossain blogiteksteissäkin, vaikka mielessäni on kirjoittaa siitä vielä erikseen ja tarkemmin), että individualismiin perustuvasta yhteiskunnasta päästään kollektivismiin perustuvaan yhteiskuntaan vain ylimenovaiheen kautta. Sitä ylimenovaihetta kutsutaan sosialismiksi tai työväenluokan diktatuuriksi, ja sille on luonteenomaista hyvän jakamiseen pakottaminen ja kollektivistiseen asenteeseen kasvattaminen. Sitten kun se jakamisen idea on kunnolla sisäistetty, ei pakkoa enää tarvita. Mutta siihen menee joitakin sukupolvia...

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Tuo vikakoodi mahdollistaa Suomen kansallis omaisuuksienkin ryöstön .

Nyt kun naivisti yhtiöitetään valtion omaisuuksia . Sitten hallituksessa istuvalle sen hetkisil pienel omanapa päättäjä porukal tarjotaan tarjousta josta eivät voi kieltäytyä . Syystä tai toisesta .

Koska OMANAPA heilläkin loppupeleissä lähimpänä . Se on vain muutama nopee allekirjoitus kun pohjavedet , junakiskot , moottoritiet jne on myyty Kiinaan . Normi meininkiä ennenkin ollut .

Osakeyhtiö on eräänlainen valmis lahja paketti kääre . Johon vain omistajan nimi voidaan kirjata . Sit kun myyty joku monopoli takas ei saada .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset