TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Brutaalin lapsi VIHA mielinen yhteiskunta

Olen tuossa rupatellu eri lapsiperheitten vanhempinen kanssa . Joilla ollut useampia lapsia . Ennen lapsilisän maksatus toimi automaattisesti uudesta syntyneestä lapsesta . Jossain vaiheessa kela muuttanut jotta erikseen pitää hakea . Muuten ei tuu mitään. Nyt monelle tietämälleni on käynyt niin jotta eivät ole tietäneet tuota kun ei ole kukaan kertonut. Lapsiperheissä kun kiireistä arki penniä venyttäessä muutenkin . Eräälkin suurperheel oli 4500€ lapsilisiä mennyt sivusuun jotka olisi tarpeeseen tulleet varmasti . Takautuvasti vain 6kk maksatus oli onnistunut . Kelan sivuilla epämääräisesti asiasta kerrotaan näin . : "Uuden lapsen syntymästä ei tarvitse ilmoittaa Kelaan, sillä Kela saa tiedot Väestörekisterikeskuksesta. Lapsilisää ei kuitenkaan koroteta automaattisesti perheen lapsiluvun muuttuessa, vaan sitä haetaan verkossa. "

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Hieman ehkä ylilyönti tuo otsikko. Koska yksinhuoltajan pitää erikseen ilmoittaa, kun haluaa yksinhuoltajakorotuksen lapsilisään niin suomalainen yhteiskunta on brutaalin lapsivihamielinen? Ja kyllä minun mielestä itse lapsilisää on aina pitänyt hakea, ei kai se koskaan ole tilille hakematta löytänyt? Nyt on varmaan jokin väärinymmärrys.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Keskustelin asiantuntijoiden kanssa juuri . Heidän mielestä alilyönti oli otsikko , asian vakavuuteen nähden .

Et ymmärrä tekään näköjään tuota kelan sivuilla näkyvää vaikeasti kirjoitettua kompa lauseketta .

Periaatteessa esim neuvolassa PITÄISI tuollaiset asiat neuvoa . Mutta fakta on jotta kukaan eikä mikään taho ole useimmiten neuvonut . Normaali ihmisel ei resurssit aina riitä kelan sivuil päivystää opiskelemassa kiemuroita .

Asia on Brutaali törkeä vääryys .

Käyttäjän JanneAlanne kuva
Janne Alanne

Tämähän on huomionarvoinen asia, joka pitäisi palauttaa kuntoon. En minäkään olisi tiennyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset