TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Oletko sinä rasisti ?

Oletko sinä rasisti ? Työ tauolla näin minulta maahanmuuttaja taustainen muslimi kysyi viime viikolla . Betoni pölyisessä lattian oikaisu hionnan ja tasoituksen lomassa jaarittelimme aiheesta . Kerroin kuinka minua ei huvita kontata hiomas lattioita ja maksaa veroja . Joita verorahoja käytetään työhaluttomien ulkomaalaistenkin loikoiluun . Kerroin jotta minä haluaisin jotta Suomeen tulisi vain työhaluisia maahanmuuttajia . Kerroin jotta jos hän yrityksen perustaisi voisin tulla töihin sinne . Ja olisi hienoa jos hänen yritys menestyisi . Hän ihmetteli sitten jotta -etkö sinä ole rasisti ?. Oivalsi jopa pointin ja lohkaisi itse : -Jos minä töissä sinä ei rasisti , mutta jos minä ei töissä sinä rasisti . Hän kertoi kuinka epäili rasistiseksi erästä työpaikkaa josta oli kenkää saanut . Kerroin jotta ne oli mullekkin "rasistisia" minäkin olen kenkää sieltä saanut . Sain kenkää tuolta lattia oikaisu työmaalta itse . Mutta lyötiin kättä päälle lähtiessäni jos hän yrityksen perustaa joskus voin tulla töihin .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Minä näen näin . Jotta on jokaisen Suomalaisen etu jotta mahdollisimman moni pääsee itsenäistyy ja taloudellisesti jaloilleen . Sekä riippumattomaksi erilaisista tukiaisista .

Jokaisen puolueen sdp , vasemmiston , kd , rkp , kokoomuksen , vihreitten , persujen , sinisten jne. Voisi olettaa jotta äänestäjän etua ajaisivat . Ja äänestäjä yksilön itsenäistymistä tukisivat . Ja mahdollisuuksia rikastua esim yrittämisellä jos haluja olisi .

Koska jos vaikka ilmaston muutosta tulisi ja ilmasto pakolaisia jne . Olisi parasta jotta Me nykyiset Suomen kansalaiset olisimme hyvissä asemissa henkisesti sekä taloudellisesti silloin . Pohjavesiäkin jne jos yhtiöitetään joskus . Niin olisi parempi jotta niitä voisi omistaa itse me Suomalaiset .

Mutta kun iso osa elää käestä suuhun ja verojärjestelmäkin semmoinen. Jotta "liikaa" ei kannata yrittää tienata . Ulosottokin monen ovella jne. Niin sanottasko jotta tsempattavaa riittää .

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kuin sul nyt noi viimeise kirjaime tul mukaa?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Miul kiäli kuvvee mihinä milhhoinkkiin piän kothoosin . Töö kamraattei duuneist ja tythö frendei pitkin Suomehen vartha , niihä si tarttuloihtee mårrettä .

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos olet rasisti tuolla perusteella mitä sanoit, niin rasismi vaikuttaa siinä tapauksessa varsin luontevalta ja lonollioselta ilmiöltä.

Mikä onkaan rasismin määritelmä?

Jos työn vieroksunnan ja työn vieroksujien halveksiminen on rasismia, niin pitäisi kai yrittää olla rasistinen tasapuolisesti ja halveksia myös suomalaisperäisiä työn vieroksujia.

Jos turvapaikanhakijataustaisten osuus työttömistä ja työn vieroksujista on suurempi kuin mitä suomalaistaustaisten osuus on, pitää kohtuudella ottaa huomioon miten paljon vaikeampaa turvapaikanhakijataustaisen on työllistyä ja kuinka paljon hankalampaa työssä oleminen on heille kuin suomalaiselle.

Minun mielestäni ei pitäisi halveksia ketään sillä perusteella että ei pääse töihin tai ei halua töihin, vaan pitäisi järjestää asiat niin että olisi tarjolla enemmän helppoja töitä ja helppoja työpaikkoja huonosti töissä pärjääville ulkomaalaisille ja suomalaisille. Jos niistä helpoista töistä ei voida maksaa ihan sellaista palkkaa kuin vaikeista töistä, niin sitten yhteiskunta auttaa niitä joiden rahat ei riitä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

"Että ei pääse töihin tai ei halua töihin"

Eli vaikeissa töissä itsensä uuvuttavien veroja pitäisi kiristää lisää . Jotta verorahoil helpois töissä käyvien elämää voitas rahoittaa ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eli vaikeissa töissä itsensä uuvuttavien veroja pitäisi kiristää lisää . Jotta verorahoila helpoisa töissä käyvien elämää voitas rahoittaa ?"

Kyllähän sen pitäisi vaikeissa töissä itsensä uuvuttavien elämää vähän helpottaa kun nyt kokonaan työttömänä olevat ja kokonaan yhteiskunnan varoilla elävät tienaisivat suurimman osan toimeentulostaan ihan itse.

Vaikeaksi tämän asian tekee se etteivät vaikeissa töissä olevat halua että osa niistä vaikeista töistä jaettaisiin helppoa työtä tekeville.

Se voisi mennä niin että helppoa työtä tekevät tekisivät samaa työtä kuin vaikeaa työtä tekevät, mutta saisivat aikaan vain puolet siitä mitä vaikeata työtä tekevät saavat aikaan. Saisivat tietenkin palkkaakin puolta vähemmän, mutta jos palkka jää niin pieneksi ettei sillä elä niin sitten valtio vähän tukisi sitä toimeentuloa verorahoilla.

Mutta kun AY- väki ei katsele hyvällä tällaista kilpailua, halpatyövoimaa ja kaksia työmarkkinoita, niin osa suomalaisesta työvoimasta ja vielä suurempi osa turvapaikanhakijatyövoimasta on tuomittu loikoilemaan sohvillaan ja elämään kokonaan vaikeita töitä tekevien maksamilla verorahoilla.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #7

Niin ayväki, sdp jne on itse welcomerefucees ja pelipoikki paraateis marssinut . Mutta sitten ne ei halua heidän töihin menoa helpottaa , aika kummallista .

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #7

No mites tilanne kun ammattimies vaikka 40€ tunti laskuttaa töissä . Maksaa itse vuokransa jne . Sitten sinne otetaan yhteiskunnan verorahoista tukema tyyppi 13€ tunti laskutuksel . Ammattimiehen verorahoista tuetaan hänen asumiset jne. Pitäskö ammattimiehen opettaa tää kaveri . Ja sit kolme 13 € tuntilaskutuksel tulis hänen tilalle ? Mitä järkee tässäkin olisi ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

"Mitä järkee tässäkin olisi ?"

Niin, siinä ratkaisussa olisi omat haasteensa, kuten on tässkin tilanteessa jossa nyt mennään.

Vaihtoehtoina on siis jatkuva suuri työttömien armeija, tai sitten halpatyöläiset tehotyöläisten kiusana työmarkkinoilla. Molemmissa tavoissa on ongelmansa, mutta kummassa lienee enemmän ongelmia.

Tämä nykyinen tilanne johtuu minusta siitä pyhästä sosialidemokraattisesta periaatteesta, jota kaikki muutkin puolueet kuorossa kannattavat. Se periaate on se että työstä pitäisi saada niin paljon palkkaa että sillä tulee toimeen.

Tämä on tietenkin jalo periaate, mutta se on teoreettinen. Kaikki eivät vaan pysty sellaiseen työpanokseen että sillä tulisi toimeen, eikä työnantajia voi velvoittaa työllistämään ketään tappiota tuottavasti.

--------------

Minusta tehotyöläiset jotka pystyvät tekemään tulosta kolminkertaisen määrän halpatyöläisiin verrattuna, ovat turhaan huolissaan halpatyöstä.

Kyllä tehotyöntekijälle aina käyttöä löytyy työmarkkinoilla.

Se että myös halpatyövoima päästettäisiin mukaan töihin voisi hyödyttää tehotyöntekijöitä ainakin sillä tavallla että verorahoilla ei enää tarvitsisi kustantaa halpatyövoimaa yhtä suuressa määrin, veroja voitaisiin vähentää, tai käyttää muuhun kuin halpatyövoiman elättämiseen.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #16

Niin . Nyt kun tarveharkinnasta uudelmaalla luovuttu raksa ja siivous alalla . Niin kolmansista maista ramppaa porukkaa hinta kilpailemassa Suomessa . Ja balttilaiset suhaa urakoimas ja Venäläiset jne. Kyl Suomen palkoil heidän matalemman elintason maissa kiva ostovoima ja toimeen tulee .

Ja nyt kun on keväälkin tessi palkkoi lakkoiltu isommiksi . Niin ei kait niitä nyt alas päästetä ?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #16

Se periaate on se että työstä pitäisi saada niin paljon palkkaa että sillä tulee toimeen.

Miksi eläkettä pitää saada, niin paljon että tulee toimeen? Sunkin kaltainen terve mies voisi hyvin olla edes vähän hyödyksi ja mennä siivousfirmaan töihin. Omaa eläkettäsi et ole kuitenkaan maksanut. Joten se olisi aivan oikeinkin. Kyllä joku sutkin töihin ottaa 3-4e tuntipalkalla. Sellaisia löytyy telakalta.

Mullekin näyttää tuo työura lasketun seitsemänkymppiseksi. Elinikälaskurin mukaan on vaan 69v, joten joku tästä hyötyy. Joku muu kuin minä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #22

Ööh . Mistä päättelet jotta olen "terve" :) ? Mullakin työura 70 vuotiaaksi laskettu vaikka nuorempana edes 40 vuotiaaks en uskonut enkä suunnitellut eläväni. Työmail 70 vuotiata exyrittäjiä yms näkee kun eläke pieni kun eläke maksui ei oltu maksettu . Koska suunnitelma ei ollut niin pitkäl ..

No jos 4€ tunti palkal ei elä Suomes . Miksi kolmansista maista siivoojii yms houkutellaan Suomeen kitkuttelee niil liksoil ?

Sitten valtio joutuu tukea tuon puuttuvan osan jotta tulis toimeen Suomessa .

Yksi näkökulma oli kun Eräs jututtamani siivooja sanoi jotta heti kun passi kourassa siivoominen loppuu ..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"No jos 4€ tunti palkal ei elä Suomes . Miksi kolmansista maista siivoojii yms houkutellaan Suomeen kitkuttelee niil liksoil ?"

Turha on minulta kysyä miten voi elää 4€:n tuntipalkalla Suomessa. Minusta ei siihen olisi, mutta näköjään jotkut siihen kykenevät, eivätkä ne suomalaisten takuueläkkeetkään niin hääppöisiä ole. En tiedä millaiseksi ne ansiot tulevat sitten kun käy kaikki luukut kiertämässä. Minulla ei ole tarvetta niin tehdä eikä minulla ole kokemusta siitä miten oikein pienillä tuloilla selvitään.

Minulla on vain aavistus siitä miten se voi tapahtua. Kaupassa on halpojakin elintarvikkeita, roskiksista niitä saa ihan ilmaiseksikin, jos näkee vaivaa. Niistä leipäjonoista saa ihan kunnollista elintarviketta kassikaupalla jos jaksaa jonottaa. Asua voi myös vaatimattomasti ja yhteiskunta tukee pienituloisen asumista.

Luulisin että pienellä rahalla elää ja voi jopa säästää, mutta se taitaa sitten vaatia fiksua suunnittelua ja juoksemista eri paikoissa, pullojen keräämista ja sensellaista, niin että se on sitten melkein niinkuin kokopäivätyötä se köyhänä oleminen. Jos on köyhä ei jää aikaa työntekoon kun pitää huolehtia siitä toimeentulosta monin eri tavoin.

"Sitten valtio joutuu tukea tuon puuttuvan osan jotta tulis toimeen Suomessa .

Yksi näkökulma oli kun Eräs jututtamani siivooja sanoi jotta heti kun passi kourassa siivoominen loppuu .."

Näin. Tässä systeemissä on nyt se vika että siivoojan kannattaa tosiaan paremmin olla työttömänä kuin siivota. Palkka on liian pieni ja sosialiturva liian houkuttava ja jos ei käy töissä on aikaa ja voimia tehdä niitä arjen säästöjä.

Suomen systeemi on siinä asiassa vialla että se tukee työttömyyttä eikä työllistämistä ja se johtuu sekä siitä utopiasta että työstä saadulla palkalla pitäisi tulla toimeen, sekä ylioptimisitisista käsityksistä ihmisten moraalista, sitä että ihminen tekee mieluimmin kunniallista työtä kuin on työtön, vaikka työttömänä pärjäisi paremmin.

Ihminen joka tekee töitä jonkun ihmeen moraalin tai oman kunniansa takia, vaikka työttömänä pärjäisi paremmin on vähän toope, samoin ne lainlaatijat jotka olettavat ihmisten olevan tällaisia toopeja ovat itsekin toopeja.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #25

Vastaus oli vihavaiselle, jota elätämme. Hän mielellään näkisi palkkojen laskevan, mutta ei tajua, että ne eläkemaksutkin pinenevät samalla. 40e tuntihinnasta 25% menee eläkemaksuihin.

Todella 3-4e tuntipalkalla ei elä eikä kannata tulla suomeen keikalle, joten loppu on pimeää maksua. Tästä hyötyvät ne jotka töitä tilaavat ja pystyvät vetämään välistä.

Vihavaisen ikäluokka siirsi eläkkeet nuorten maksettaviksi. Jos palkat joustavat eläkkeetkin tietenkin lopulta joustavat. Kyllä sitä luuta Arton kädessäkin pysyy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Vihavaisen ikäluokka siirsi eläkkeet nuorten maksettaviksi."

Älä minua syytä. Minä en ole ollut päättämässä, eikä minun mielipiteillänikään ole ollut näihin päätöksiin mitään vaikutusta.

Mitä lienevät ajatelleet. Ajattelivat varmaan että on oikein että ne jotka ovat jaksaneet kouluttaa itsensä ja ovat olleet ahkerasti työn syrjässä kiinni, ansaitsevat myös paremman eläkkeen kuin ne jotka ovat vähän niinkuin lepäilleet ja kuluttaneet aikaansa muussa kuin työnteossa. Tässä ajatuksessa on siis ollut mukana se kuuluisa kannuste työnteolle, mistä nytkin niin paljon puhutaan.

Minä olen kai ainakin yrittänyt olla työn syrjässä kiinni, koska minä en valita omasta eläkkeestäni, mutta niiden ihmisten osa surettaa jotka kituuttavat vanhuuttaan kovin pienillä eläkkeillä.

Meikäläisen sukupolven puolustukseksi pitää nyt sen verran sanoa että meikäläisten sukupolvi sentään maksoi edellisen sukupolven eläkkeet, siis sen sukupolven joka ei ollut maksanut mitään ns. eläkerahastoihin, sekä kerrytti nollasta nykyiset eläkerahastot itselleen ja tuleville sukupolville.

Toki isoissa eläkkeissä olisi varaa nipistää, silloin kun maan kilpailukyky on vaarassa, samoin kuin isoissa palkoissa.

Siitä ei ole kenellekään mitään hyötyä jos pidetään saavutetuista eduista kiinni kuten kreikkalaiset ja italialaiset, annetaan kilpailukyvyn kadota ja jätetään puolet työikäisistä työttömiksi. Siinä kyllä katoaa verotulot valtiolta ja kyky pitää yhteiskuntaa pystyssä.

Mitä hyötyä on isoista palkoista ja isoista eläkkeistä, sekä kaikenmaailman sosialieduista, jos yhteiskunta romahtaa, kuten Kreikassa kävi ja kuten Italiassa nyt näyttää käyvän.

Jos palkat joustavat eläkkeetkin tietenkin lopulta joustavat. Kyllä sitä luuta Arton kädessäkin pysyy.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Koko sana rasisti on täysin vammanen ja absurdi mun mielestä . Toisaalta olis hieno huutaa joka työmaal mistä kenkää tulee ja haukkua kurkku suorana rasisteiksi koko työnjohto jne. Vedota rasismiin kun laiskottelusta tulee kenkää kilpailu yhteiskunnasssa . Olis aika makee kortti :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Koko sana rasisti on täysin vammanen ja absurdi mun mielestä."

Sanassa ei sinänsä ole mitään vikaa. Se kuvaa hyvin sitä mitä sen on tarkoituskin kuvata.

Toisaalta sitä sanaa käytetään paljon väärin, kuten tässäkin tapauksessa mistä tässä blogissa on kyse. Vika ei ole itse sanassa vaan vika on siinä että sitä käytetään väärissä paikoissa ja siitä on tullut myös ikäänkuin haukkumasana.

Haukkumasana on sana jolla yritetään mollata jotakuta jota halutaan mollata, eikä sillä ole mitään merkitystä kuvaako sana millään tavalla sitä jota halutaan mollata. Asia tulee hoidettua samalla tavalla kun käytetään muita haukkumasanoja, kuten homo, vätys, pihikinttu, tai mikä tahansa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Niin ei oo mitään rasismii . Arbait maht frei ;)

Pekka Iiskonmaki

#10
Tuo oli rikos ihmisyyttä vastaan.

Suomalaiset menevät aina laidasta laitaan. Keskitietä ei löydy.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #14

Pointti on se . Jotta jotkut joita rasismista syytetään jne. Niin sit kun tilastot näyttäis jotta maahanmuuttajat työllistys hyvin . Niin "rasismilta" menis pohja . Eli työ vapauttas :)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Minulle rasismi on tarkoittanut aina jotain ihan muuta kuin tuollaista. Rasismia on esimerkiksi erilaisten ihmisryhmien leimaaminen ja vainoaminen. Rasismia ovat valheelliset väitteet, propaganda ja vääristely, jolla hyökätään jotakin ryhmää vastaan asiattomasti.

Se, että toivoo samoja pelisääntöjä kaikille, ei ole rasismia. Se ei ole rasismia, että toivoo kaikkien pyrkivän mahdollisuuksiensa mukaan omalla työllään elättävän itsensä. Rasisti ei halua keskustella tai ymmärtää vihansa kohdetta, vaan tuhota tai alistaa sen.

Pekka Iiskonmaki

''Oletko sinä rasisti ?''

Olen kuten kaikki ihmiset.

Vaimoni on eisuomalainen ja useasti kuulen rasistisia mielipiteitä häneltä.

Venäläiset ovat ehkä tuntemistani kansoista rasistisin.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Iltalehdessä oli mielenkiintoinen juttu syyrialaisesta joka on menestynyt yrittäjä.

Rasisteja varmasti potuttaa tuollaiset menestystarinat.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Njaa . Minulta ei todellakaan ole pois jos maahanmuuttaja työllistyy . Toivottavasti hän tienaa ensi vuonna lisää miljoonia euroja . Ja maksaa niistä veronsa jne.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Rasismi on alkujaan tarkoittanut "rodullista" ylemmyyden ja rotupuhtauden käsitystä, kuten se edelleen ehkä selkeimmin näkyy nk. valkoisen ylivallan liikkeissä. Nykyään sillä kuitenkin ehkä mielekkäämmin tarkoitetaan laajemmin kaikkea rodulliseen tai etniseen identiteettiin liittyvää ylemmyyden käsitystä tai pyrkimystä eristäytymiseen.

Rasismilla on epäilemättä monta aiheuttajaa, kuten ihmisen luontainen taipumus suosia omia viiteryhmiä, joihin identifioituu, erityisesti omia yhteisöjä, sekä pyrkimys dominoida toisia ryhmiä. Muita syitä saattavat olla muukalaisiin kohdistuvat pelot väkivallan uhasta, elinmahdollisuuksien viemisestä tai seksuaalisesta kilpailusta. Muukalaisten kohdalla näitä pelkoja korostaa se, etteivät he ole osa uhkaavia tekoja hillitsevää luottamusyhteisöä. Merkittävät erot fyysisissä tuntomerkeissä ja käytöksessä epäilemättä nousevat myös yhteisöjen ryhmäkoheesiota uhkaavaksi tekijäksi, siinä missä vaikkapa nuorilla porukoiden pukeutuminen ja tavat.

Sikäli, kun taipumukset ovat inhimillisiä universaaleja, me kaikki olemme synnynnäisiä rasisteja. Sivistys onkin keskeisesti näiden luontaisten impulssien yläpuolelle nousemista siinä, miten empatiaa, itsekuria, moraalitajua ja järkeä käyttäen lopulta käyttäydymme. Ihmiskunta on kulkenut pitkän tien ja tänä päivänä aikuiselta ihmiseltä sopii peräti odottaa, että käyttäytyy kuin se sivistys olisi luontaista.

Rasismia on sinällään vaikea osoittaa, vaikka joissain tapauksissa se tulee ilmeiseksi, jos esimerkiksi käytetään selvästi halventavaa kieltä toisista rodullisista tai etnisistä ryhmistä, kuten puhe "neekeriukoista".

Pekka Iiskonmaki

''esimerkiksi käytetään selvästi halventavaa kieltä toisista rodullisista tai etnisistä ryhmistä, kuten puhe "neekeriukoista".''

Millä Afrikan maalla menee hyvin taloudellisesti?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Miksi koet tämän asian blogin arvoiseksi?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Niin miksi koet blogini edes kommentoinnin arvoiseksi ..?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Tässähän blogis eräänlaista myytin murtamista tapahtuu . Kansan kahtia jaosta jauhetaan . Ja Lähtökohtaisesti Kenenkään vaalikampaajaa en tue täl hetkellä . Eri puolueis on omat hyvät puolensa . Tai sanottasko yksilönsä . Eripaikkakunnilla on eripuolueissa tolkku tyyppei.

Yhteistä monelle tolkku tyypille on pitkäkestoisen aerobisen liikunnan harrastus jne.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Rasisti sanaa käytetään paljon väärässä asiayhteydessä, niinkuin monta muutakin sanaa varsinkin jos esim. keskustelussa tai väittelyssä osapuoli huomaa olevansa alakynnessä ja yrittää siten horjuttaa toista osapuolta.

Kymmenisen vuotta sitten eräs egyptiläinen islamin uskoinen työskenteli samassa paikassa, hän toistuvasti uhkaili naispuolisia työntekijöitä ja työnjohtaja antoi varoituksia mutta ei uskaltanut irtisanoa koska tämä jamppa muisti käyttää rasistikorttia tarpeeksi usein.

Toimituksen poiminnat