TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Aivojen kiihdytys ajot

Semmosta joskus miettinyt . Kun jos nyt syntyy lapsi vaikka Suomeen . Verraten 1500 vuotta sitten syntyi lapsi Suomeen . Niin heidän aivo kapasiteettihan on aivan sama . Mutta nykyaikana aivan eri aivojen osa-alueista piiskataan tehoja kuin ennenvanhaan . Kun vertaa mitä aikoinaan ja nykyään länsimaihin syntyneen silimien verkkokalvoille ja korvien tärykalvoille tärähtää kun ympäröivän maailman aistiminen alkaa . On ero järkyttävä . Aivojen kilpajuoksu vuosien saatossa kiihtyy vaan . Nyt kun lasten ja nuorten mielenterveys, syrjäytyneisyys jne ongelmista höpötellään. Joutuvat kuin formula kisois varikol käymään . Niin voitas myös ajatella jotta heillä ei mitään mielenterveys ongelmia edes ole , vaan aivojen kiihdytys kilpailus evoluutio ei tahdo pysyä mukana . Sitten kun markkinavoimillakin on jatkuva kiihdytys kilpailu kuka pääsee addiktoimaan kuluttajan keinoja kaihtamatta oman tuotteensa ostajaksi . Esimerkiksi kun -70 jne luvul tupakka teollisuus Camel trophy ja Marlboro coyntry mielikuva markkinoi nikotiinin orjaksi ihmisiä . Niin nytten esim älypuhelin valmistajat ovat haju,ääni,taustavalon sävy , ehkä jopa käsiin johdettavan oikean tyyppisen sähkövirran avulla . Onnistuneet stimuloimaan ihmiset liimautumaan näyttöjä tuijottaa kuin hypnoosissa . Periaatteessa joskus myöhemmin jotkut tämän päivän lapset voivat jopa haastaa älypuhelimien valmistajat oikeuteen . Syystä että vanhemmat eivät olleet läsnä heille kun tuijottivat vain näyttöruutua . Toisaalta vanhemmat jotka "hoitavat" lastaan antamal vain älypuhelimen leikkikaluksi . Niin mitäs sitten jos varttunut lapsi tekee saman vanhemmilleen vanhainkodis . Normaalien katsekontaktien rappeutumahan on etenemässä hurjaa vauhtia . Sunnuntai blogi:)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Olen lukenut jostain, että kun lukee nykyisin yhden iltapäivälehden kannesta kanteen ja sanasta sanaan, niin siinä on informaatiota enemmän kuin tuo 1500 luvun ihminen kokee koko elämänsä aikana.

Aivojen koko on sama.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Onnistuneet stimuloimaan ihmiset liimautumaan näyttöjä tuijottaa kuin hypnoosissa."

Vanha keksintö: https://cdn-images-1.medium.com/max/540/1*U36hBj8i...

Mutta, kyllä se aivokuormitus on kasvanut merkittävästi etenkin työelämässä että se käytännössä ilmenee stressinä ja työuupumuksena, ja työn vaatimusten kasvaessa ihmisiä putoaa pois tahdista.

Ennen vanhaan ihminen sai olla vähän hidas ja tyhmä, sille vain laitettiin se aura ja sanottiin että käännä pelto.

Nykyään ei toimi kun pitäisi olla miljoonan euron teknovempain tekemään työtä ja osata kaikkea digidigi tekniikkaa ja suoritua tehokkaasti.

Sitten kun ihmisiä jää ulkopuolelle niin kyllähän se sitten tietysti pidemmän päälle aiheuttaa helposti kaikennäköisiä ongelmia. Tässä maassa työkyvyttömyys voi tulla rehkmisellä ja suorittamisella kuin myös sillä että syystä tai toisesta on tarpeeksi monta vuotta ulkona työelämästä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ihan mun elinaikana näkisin muutosta aikaisempaan tapahtuneen . Kun joku nuori oli jostain syystä päästänsä pyörälle ajautunut . Niin hän pysty raksal mennä jotain lankun pätkää kantaa tai piikkaa tms. Nyt noi avustavat työt teetetään enemmän pikkupalkal balttilaisil tai kolmansista maista tulleilla . Joilla ostovoima kotimaissaan Suomen raksa apumiehen palkal on kumminkin mukava . Eräänlaisina toiminta terapia paikkoina linnakundeil jne iät ajat ennenvanhaan toimineet fyysisen työn kohteet .

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Periaatteessa aivot toimivat eräiltä osin lihastenkaltaisesti. Niitä pitää käyttää ja niitä pitää haastaa jopa hetkittäisellä kuormapiikillä.

Tärkeä, jopa tärkeämpää on riittävä ja oikensorttinen lepo.
Sanovat, että lihas kehittyy levossa ja lisäksi levon aikana lihaksesta poistuu kuona-aineita. Samoin pitäisi tapahtua aivoissa, mutta mitä tosiasiassa aivoissa tänään tapahtuukaan.

Menneinä aikoina lihastyö ja aivotyö vuorottelivat luonnostaan sopivassa suhteessa. Lihasten fyysinen rasitus tehosti verenkiertoa ja aivot saivat samalla happipurskeen. Aivotyö oli alennetulla asteella, kun saalistaja hölkkäsi sarvikuonon perässä. Aivotyö oli pientä aivopoimujen kahinaa, kun hölkkääjä mietiskeli kiäntääkö vasemmalta eteen, vaiko oikealta. Aivoja rasitettiin runsaammin, kun funtsittiin, miten saisi tulen syttymään ilman salaman apuja.

NYkyihmisillä molemmat, sekä kroppa, että kaali hoidetaan menetelmillä, joiden tulema ei ole kokonaisterveyssaantoinen. Punttisalitreeneissä kaikki liikkeet tehdään tarkassa aivokontrollissa peilin edessä keekoillen. Tavoitteena on esittelykelpoinen lihaksisto. Terveyslähtöisesti ei tuota tehdä.

Aivojen kuormitus on tänä aikakautena 24/7. Ei siis juurikaan löydy aivoille palauttavaa lepoaikaa, eikä kuonanpoistoa. Yöunet jäävät sähköisen median kuormittamana jatkuva impulsiivisen aivorasitteen takia ensin lyhyeiksi ja seurauksena ajan myötä kemikaaleilla saaduksi.

No, eipä hätää. Kaikilla aikakausilla on omat lapsensa yhtäläisessä ympäristössä kehittymässä. Toiset jaksavat sillä, mitä on, eräät valitsevat oman tiensä. Aika näyttää ketkä siinä voittivat ja ketkä hävisivät. Niin se vaan menee.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ajelin äsken kehä 1 pitkin Helsingis . Mun tuplajuusto hampurilaista teki mieli . Olin jo yhteen McDonaldsiin menos mut sit muistinkin jotta sinne on tullut ostoautomaatit . Vihan niitä . Musta on mukava kohdata myyjä ja tilata siltä hamppari . Menin nyt semmoseen missä oikeita ihmisiä oli myymässä .

Jos myyjät poistetaan ravintoloista yhtähyvin voitas letkuruokinnalla purskauttaa sama annos möyhennettynä kotioloissa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Lukematon määrä parisuhteitakin kriisiytynyt kun toinen osapuoli tai molemmat addiktoitunut/koukuttunut älypuhelinta rämpyttää . Läsnä ei olla muutakuin nopeil mulkaisuil .

Toimituksen poiminnat