TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Mennään kaikki lakkoon

Olen alkanut miettii jotta miksei mentäs kaikki yhdessä lakkoon ? Minkä takia me Suomalaiset vastakkain asetetutaan toisiamme vastuun . Mun pitäs huomen mennä töihin , minkä takia turhaan sinnitellä ja kitkutella töissä kun hallituskin on riistäjä jne. ?? Poliisit , sairaanhoitajat , ministerit , siivoojat , bussikuskit jne . Kaikki yhdessä , laitetaan Suomi seis . Näytetään lakkoon menemällä jotta meissä on voimaa !!!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Mul on kuukausien eväät jemmassa . Patruunoita riittävästi . Pystyn elää metsässä vuosia . Ja kun anarkia pääsee valloilleen kun poliisitkin on lakossa jne. Pääsen "kalavelkoikin" makselee kun tuomioita ei tule kun tuomaritkin on lakossa . Kyllä se mulle käy :)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Mielenmaisemasi on hyvin omintakeinen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Tuollainen hahmottelemasi yhteiskunnan "uudelleenkäynnistäminen"* voisi olla selkeyttävä toimenpide -- saisi joka tahon miettimään, mikä yhteiskunnan alkuperäinen tarkoitus olikaan. Oliko se omistajatahojen voitonmaksimoimisen varmistaminen vaiko hyvän elinympäristön takaaminen kaikille?

*Näin yhdessä mielenosoituksessa otetussa valokuvassa vuosia sitten hyvän iskulauseen, joka oli esitetty tietokoneen antaman ilmoituksen kaltaisena: "Järjestelmävirhe! Käynnistä systeemi uudelleen."

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Kukin tavallaan. Sulla ei ilmeisesti ole nälkäisiä lapsia joilta ay- liike vievät ruuan, koska Antti Rinne?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Älä Timo Hättäile....jaksa vielä vähä ootella, nii kohtaha myö mennääkii

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Sulla on yks pieni ongelma. Sulla pitää olla päätösvalta siinä yhteisössä, joka siitä lakosta sopii. Eli eikun työnantaja- tai työntekijäliiton johtoon. Sieltä sitten julistat.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Aijaa sitten kun "yleishyödyllisessä" liiton johdossa ja kun palkka yli 100k € vuodes saa määräillä rutiköyhiä työläisiä ampumaan omaan jalkaansa lakkoilemalla ?

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi
Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #18

Se nyt olis merkityksettömimpiä "häiriöitä" mitä vois kuvitella .

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mee sää vaan, ni me muut sitten naureskellaan :)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Olisit nyt kerrankin samaa mieltä ja nostattamassa yhdessä lakkohurmos henkeä. Mut toisaalta pystytkö petteri mennä lakkoon , siis käytkö jossain töissä mistä voit lakkoon mennä ?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Naurettavaa säälittävää pilipali pelleilyä kun jollain "ylityökielto" lakoil näpräillään . Lapsellista touhua, hävetkää aikuiset miehet .
Kunnolla kerralla miehekkäästi Suomi seis !!!

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Ei lakkoilu ole kivaa on kuin olis pahaa tekemässä pisin lakko jossa olen ollut kesti 7 viikkoa ei tullut tiliä, rahat loppui, lomat lyheni ja vit...i raskaasti. Liitolta loppui fyrkat onneksi Työväensäästöpankki antoi 2000 markan lakkolainan.
Sen voin sanoa emme varmasti olisi olleet jonkin punavihervasemmiston valtaan pääsyn puolesta lakossa niinkuin nyt näyttää olevan.

Käyttäjän marttivartti3 kuva
Martti Nurmi

Lakko on aina osoitus siitä, että neuvottelujärjestelmässä on jotain pahasti pielessä. Mitä isommat osapuolten toimet ovat, sitä pitkäaikaisemmat ovat vaikutukset neuvotteluosapuolten luottamukseen. Näin silloin, kun molemmat pyrkii jonkinmoiseen yhteisymmärrykseen. Sellainenkin asetelma on kuvattu, että markkinatalousjärjestelmässä tuotantokoneiston omistaja ja työntekijä ovat sovittamattomassa ristiriidassa keskenään, mutta Suomessa ei sitten 70-luvun ole juuri kuulunut sellaisia kannanottoja. Tänään sen tapaista on kuulunut kokoomuksen riveistä.

Mielenosoituslakossa osoitetaan mieltä esimerkiksi työnantajan, hallituksen tai eduskunnan päätöksiä vastaan. Mielenosoituslakko ollessa suunniteltu, eli laillinen, ilmoitettu työtaistelutoimenpide, se kestää yleensä määräajan. Lakkoja voidaan kierrättää ns. avaintoimialojen kautta, jolloin vaikutus saadaan suureksi. Lopulta työnantaja sitten vastailee työsululla. Toki se voi ennakoida toimensa. Pattitilanne on omiaan johtamaan yleislakonomaiseen tilanteeseen.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Lakotuttais niin pirusti mutta mitenkäs eläkeläisenä lakkoilet. Niin siis että miksi lakottuttais, no nämä rispaantuneet leikellyt indeksit, elämisen kallistuminen ja sekin harmittaa kun muisti alkaa pätkiä ja askel lyhetä. Ja sitten vielä kadehdituttaa kun palkansaajien käteen jäävä raha senkun paisuu ja eläkeläisellä pienenee kuin se teeri, vai mikä lintu se nyt oli, maailmanlopun edellä.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

No eläkeläisen on hankala lakkoilla . Mut kun Suomi saatas seisahtuu niin eläkkeutähän ei maksettas . Niin et vois eläkkeitten pienuuttakaan lakkoilla kun eläkettä ei olis ollenkaan .

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

Kiitokset näistä lohdun sanoista, helpotti

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #15

Uuno Turhapuron slogani : Minun on pakko päästä töihin jotta voin jäähä lomalle :)

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ovatko ayväki Venäjän trolleja ?? Luhistavat Suomen talouden jolloin olisimme vain suupala kun Venäjä ottaisi haltuun Suomenkin .

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset