TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Ay ajaa vain henkilöstö vuokrafirmojen etua

Monella joilla käytännön kosketus pinta katoaa todellisuudesta . Niin käy kuten irtisanomis lakia vastustaville . Jos esim menee vaikka Srv ison työmaan liepeille Kalasatamaan ja aukaisee omat silmänsä ja katsoo mitä työmiesten takeissa lukee . Käytännöstä vieraantunut voisi luulla jotta srv mut todellisuus on muuta . Sama Pasila yit jne . Työmaita joissa esim 100 miestä töissä mutta esim 3 miestä on yrityksen omilla kirjoilla. Sit jos aivosolui löytyy voi yrittää miettiä . Miksi näin on ?? Miksi vuokrafirmoista tulee upporikkaita ?? Miksi dynaamiset Virolaiset&Balttialaiset yritykset joissa irtisanomis suojaa ei ole menestyvät urakoidessaan Suomessa ??? Miksi Suomalainen nuori jää toiseksi hintakilpailus porttien ulkopuolelle ja kukaan ei ota helpol firman kirjoille oppipojaksi niinkuin aina ennen vanhaan oli tapana ?? Miksi ihmitellään kun se nuori syrjäytyy ja alkaa sekakäyttäjäksi ja työkyvyttömyys eläkekin sit saattaa napsahtaa ??

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Juuri näin. Reppufirman duunarista pääsee eroon jos homma ei luista. Miksi ay-liike ei perusta omaa reppufirmaa? Se olisi todellista jäsenten edun ajamista, työehdot voisivat ylittää minimin. Taidan tietää syyn miksi yritystoiminta ei kiinnosta. Ehkä syy on Ay-liikkeen kokemukset rakennusalalta ja pankkialalta. On paljon helpompaa arvostella kuin näyttää esimerkkiä, vastuun kantaminen on raskasta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

En tiedä tuosta, mutta ainakin EU ajaa henkilöstövuokrafirmojen etuja. Halpaa itäeurooppalaista työvoimaa vuokrataan halukkaille ja samalla usein unohdetaan normaalit eläkemaksut, vakuutukset ja terveydenhoito.

Britit pitkälti närkästyivät Unioniin maassa olevien slobovuokratyöläisten takia, joiden määrää ei edes tiedetä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kyllä kai reppufirmallakin on normaalin työnantajan velvollisuudet?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ylellä oli aiemmin dokumentti, jonka mukaan näin ei ollut.
Palkan maksussakin oli ongelmia.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Näkökulmana . Olen ollut työpaikoissa joissa firmaan sisälle päässyt nauttii suojatyöpaikkamaisista eduista . Saikuttaa jatkuvasti, krapuloissaan loikoo päivät , muualle ei halu koska voi joutua töihin oikeasti . Yrityksen katettahan se syö ja kun jos vapaas hintakilpailus urakoidaan . Palkoi pitää muilta laskea jotta lorvailijan kulut katetaan. Ja sit ahkerat tekijä miehet lähtee firmasta muualle tienaa..

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Kuinka monta kertaa omaa kirjoitusta voi suositella?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Valitettavasti vain yhden kerran . Tai sit jos tekis leikkiprofiileit niin silleen vois onnistua enempiä :)

Jos oikeesti haluais tykkäyksiä ja suositteluuta ja jakoja .
Pitäis sopia jonkun porukan kanssa jotta toustemme kaikista jutuista jaetaan ja tykätään .

Siinä vaan mun mielestä syntyy kupla kun tykätään jutuista jousta ei edes oikeasti tykätä ..

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Timo, anteeksi vain, mutta uskotko noiden ilmiöiden todellakin johtuvan irtisanomissuojasta?

Ihan vain kiinnostuksesta: millä tuntihinnalla olisit itse valmis tekemään töitä raksalla?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ihan raksal oon töissä . Ei tämä blogi jaarittelu ole työtä . Jostain 10 erivuokrafirmasta kokemusta . Kyl se on jotta firmat ei uskalla ottaa omil kirjoille kun jos temppuilee alkaa tai tulee työkatkoja niin vuokraukko on helpompi potkia pellolle .

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Timo, mitä ihmettä tällä on tekemistä irtisanomissuojan heikennyksen kanssa. Ajatellaan, että irtisanomissuoja olisi yhtä heikko kuin vuokratyöntekijällä. Mikä olisi silloin ero, oletko jonkin yrityksen työntekijä vai vuokratyöntekijä?

Tarkoittamani ilmiö oli se runsas muista maista tulevien työntekijöiden joukko. Jälleen kerran: uskotko todellakin, että tällä ilmiöllä on jotain tekemistä irtisanomissuojan kanssa?

Sanoisin, että sillä on paljon enemmän tekemistä henkilöstökulujen kanssa. Eli millä palkalla olisit valmis työskentelemään?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Kyllä vuokrafirmoissa pystyy hyvän tuntipalka saamaan . Jopa paremman kuin vakituisessa työssä . Työntilaaja maksaa vain tehdyistä tunneista ja kun työkatko tulee ei tarvi maksaa luppoajasta . Jos saikuttaa ja aiheuttaa vuokrafirmal lisäkului ei kannata lisää palkkaa toivoa .

Mut yritykset ottais omil kirjoille ukkoi jos niistä päsis eroon sujuvasti jos töitä ei olekkaan tai ukko alkaa saikuttaa urakal tms.

Toimituksen poiminnat