TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Maailman pelastaminen ilmaston muutokselta

Olen täs miettinyt kun monenlaista tietäjää ilmaantunut saarnaamaan kuinka lähinnä muiden pitäisi toimia ilmaston muutosta vastaan . Länsimaissa elävä saarnaaja itse elää täysin kestämättömästi loppupeleissä . Jos vertailukohdaksi otettas jotta kaikil maailmas elävät kuluttas yhtä paljon kuin saarnaaja itse luonnon varoja . Maailmanloppuun olisi minuutti kaksi aikaa . Tämä meidän nykyinen länsimainen korkea kulttuuri joka öljyn jalostukseen pääasiassa perustuu . Pakottaa ihmisiä ollakseen talouskasvussa mukana lisäämään kulutusta joka tuhoaa luontoa . Amerikkalainen unelma parisuhde, omakotitalo, farkku volvo , kauppakassiauto , labradorin noutaja,etelänmatkat ja pari muksuu . Niin mitä useampi miljardeista ihmisistä saavuttaa tuon "unelman" . Sitä kiihtyvämmällä tahdilla maapallon keskilämpötila nousee . Yksi karkea vaihtoehto joka ei toteudu olisi . Jotta mahdollisimman moni ihminen alkais vaan harrastaa jotain tyyliin joogaa ja henkistä kehitystä itsensä kanssa. Riisikuppi tai kaurapuuro annoksen päivässä voisivat kerskakuluttajat kustantaa näille. Nämä tämmöiseen halukkaat vois asuu jossain lämpimän maan saaressa . Johon kaurapuuroo tuotas jne. Nimittäin kohta joku älyää pisteyttää myös eriharrastusten aiheuttamat hiilijalan jäljet . Joku "vihreä" aktiivi himo urheiljakin syö äkkiä yli 40 kertasen määrän suhteesaa paikal "joogaavaan" meditoijaan jossain lämpimäs saaressa .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Toni Rintala

Ny ku Afrikka alkaa taas vihertämään, kiitos CO2 lisääntymisen, niin ehkei olekaan tarvetta massamuutolle sieltä pois.. maailma pelastettu.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Me suomalaiset sanomme olevamme pieni kansa ja sen tähden meidän tarvitse tehdä mitään luonnon hyväksi. Onhan se totta ettei meidän tekemisellämme yksittäisenä pienenä maana ole mitään merkitystyä. Mutta jos kaikki pienet maat ja kansakunnat ajattelevat samoin, lopulta kukaan ei tee mitään maapallomme monimuotoisuuden/ilmaston hyväksi. Eli katastrofi saa rauhassa kehittyä ja ihmiskunta herää vasta kun on myöhäistä.

Ja kyllähän meilläkin on luonnossamme ongelmia vaikkakin meidän tilanteemme muuhun mailmaan nähden on hyvä. Meidän onneksemme täällä asuu vähän ihmisiä, joten metsät/suot ja pellot ei ole käytetty loppuun, ainakaan vielä. Vesistömme sitä vastoin on erittäin huonossa hapessa rehevöitymisen johdosta.

Mitä kehittyneiden maiden tulee tehdä:
1. Vähentää kulutusta, vaatia lainsäädäntöä joka takaa kestävämpiä kulutustuotteita
2. Energiaan liittyvää tutkimusta lisättävä
3. Hiilidioksidin sitominen maaperään/turvemaihin/metsiin
4. Rehevöitymisen estäminen vesistöissämme
5. Maatalouden päästöjen vähentäminen
6. Monimuotoisuuden takaaminen (varsinkin pölyttäjien) - lisää tutkimusta kemikalien ja myrkkyjen vaikutuksesta
7 Liikenteen ja asumisen järkeistäminen

Kehitysmaiden tehtävät

1.Koulutuksen lisääminen
-Varsinkin tyttöjen koulutukseen panostettava koska tämä laskee
syntyvyyttä ja parantaa ihmisten elinoloja ja terveyttä
-Koulutettava riittävästi ihmisiä maatalouteen, miten toimia kestävästi
maataloudessa ja metsien hoidossa/suojelussa.

2. Metsien istutusta on lisättävä voimakkaasti, tähän kehitysmaat tarvitsevat ulkopuolista apua.
3. Ehkäisyä lisättävä, jopa maksaa niille ihmisille jotka haluavat steriloinnin - tämä alueilla joissa syntyvyys niin suurta ettei perheillä/yhteiskunnalla varaa ruokkia kaikkia suita.

Mutta ellei sodat lopu kehitysmaissa on turha odottaa minkäänlaista kehitystä.

Ellemme tee mitään, jotkut alueet muuttuvat elinkelvottomiksi ja ihmismassat lähtevät liikkeelle. Syntyy lisää sotia ja saattaa olla että armeijat kommenetaan rajoille pyssyt ojossa. Eli jotain kantsis tehdä...

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Suomen kansalaisia kohtaan parasta mitä voisimme tehdä . Olisi cleantech teknologiaa myydä muille maille ja vaurastua sillä . Hyvä Esimerkki Pietarin kaatopaikkoihan fortum lähtee perkaa jne. Aivan turha yksilöä syyllistää kun juuri mitään merkityksellustä yksilö tasol ei ole tehtävissä .

Toni Rintala

Suomi taitaa maksaa yhä kymmeniä miljoonia avustuksia Venäjälle, että sinne päästään "myymään" teknologiaa..

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #5

Mistäs tiiät jotta Suomi on maksavana osapuolena ja vain muka Venäjä hyötyy yhteistyöstämme ??

Toni Rintala

"Varsinkin tyttöjen koulutukseen panostettava"

Eli kidnapattava heidät kouluun?
Jos Suomessa panostettais (vain) tyttöjen koulutukseen, puhuttais sukupuolirasismista.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Mitähän välii afrikan tytöistä kun meillä Suomeskin nuorison täystuhoon johtavaa esim narkkausta katsellaan vierestä . Eikä oikeen osata järkevästi puuttua syrjäytymuseen jne.Omakin perse pyyhkimättä niin sanotusti .

Toimituksen poiminnat