TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Kuka on köyhä tai rikas kriisi tilanteessa

Nyt kun ollut otsikoissa kirjailija Ilkka Remeksen mielikuvituksen spekulointeja näkökulmista kriisitilanteissa . Itse semmosta näkökulmaa miettinyt huvikseen kun täl hetkel joistakin taloudellisesti rikkaista saattaakin tulla ensimmäisenä köyhiä vakavissa kriisi tilanteissa . Kun ennen vanhaan iänaikaisesti maailman historiassa ihmiset on kyläyhteisöissä eläneet . Tehneet lapsia sekin näkökulma mielessä jotta lapset sitten hoitavat heitä kun itse ovat vanhoja . Nykyään jotkut ajattelee lapsen rahallisena kustannus eränä jne . Ja lapsia ei hankita ja eletään kivaa kerska kulutus sinkku elämää vain itselle . Käydään töissä ja Luotetaan jotta länsimainen eläkejärjestelmä ruokkii ja hoitaa sitten myöhemmin . Lapsia ei välttämät edes hankita . Ehkä sit vanhana ylikansallisen veroparatiisi yhtiön hoivakodissa säästyneil rahoilla voidaan ostaa koval rahal hymyjä , pesuja , tukan harjausta jne. Mutta jos oikea KRIISI tilanne tulee . Tilit sulkeutuu , rahal ei oo arvoo välttämättä ollenkaan kun käteistähän ei oo olemassa enään muutenkaan . Poliisit suojelee omaa perhettään tai hallituksen herroi . Niin silloin nousee arvomaailmassa ykköiseksi vanhan ajan perheet ja perhesuhteet joilla ne on kunnossa. Pojat suojelevat omia äitejään ensisijaisesti .. Se sinkku joka on vain omaan kerskakulutukseen kaiken hassannut . Satsannut vain koiriin , kissoihin, ulkomaanmatkouhin , autoihin , juopotteluun ,halveksinut lapsiperheitä , lähettänyt johki toisel puolel maailmaa jotain kummiavustus rahoi vaikka koti naapuriskin tiukkaa euroista jne. Niin mikä motivaatio häntä on jonkun auttaa hätä tilanteessa välttämättä ... Niin tiukan paikan tullen isot lapsiperheet on tietynlaisis kriisitilanteissa selviytyjiä . Ja semmoiset jotka hyvinä aikoina konkreettisia palveluksia ja hyviä tekoja ovat tehneet ympäril olevil lähimmäisille ihmisille .Jotka ehkä jos siis jos oikeasti brutaali kriisi tulee auttaisivat takaisin . Ja vaikkei kriisiä tuliskaan niin vois säästää rahaa kun koval rahal ei tarvitsisi teko hymyä veroparatiisiyhtiön hoitajalta yksityistetys vanhainkodis ostaa . Vaan joku menneisyydestä muistais hyvällä ja ohimennen kävis moikkaa . Sunnuntain spekulointi :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Spekuloit siis Afrikan suurperheet järkeväksi tavaksi hoitaa asiat eli siis spekuloit populaation rajua kasvattamista hyvänä asiana.

Ei huono spekulaatio.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Ei se länsimaista kerskakuluttaja sinkkua auta Afrikan suurperheet . Mut jos ajatellaan jot jos täl sekunnil netti, sähköt , bensan, ruoka jakelu jne katkeis . Kuka auttais ketäkin ja miksi ..

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No kerrohan kenet jättäisit vaille apua?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kriisitilanteessa rikas on se, joka pystyy itse tuottamaan sen minkä kuluttaa. Rahalla ei välttämättä ole mitään arvoa kriisitilanteessa.

Tiukan paikan tullen rahalla ei ole mitään arvoa

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

"Nykyään jotkut ajattelee lapsen rahallisena kustannus eränä jne . Ja lapsia ei hankita ja eletään kivaa kerska kulutus sinkku elämää vain itselle ."

Minä ainakin elän avioliitossa lapsettomana ja onnellisena siitä. Emmekä harrasta kerskakulutusta.
Kysymyksessä ei ole vain raha, vaan vanhemmus vaatii paljon muutakin ja kaikki eivät halua alkaa siihen.
Vanhana voimme käyttää omaisuutemme hoitoomme, koska ei tarvitse jättää perintöä jälkeläisille.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Varsinaisesti vähän näkökulmaa tarkoitan rassata . Yks näkökulma on jotta ihmisil on taipumus höperöityy vanhemmiten . Dementiat jne vaivaa . Ja sen tietää veroparatiisi yhtiöitten paksumahaiset sikaria pössyttelevät omistajatkin . Ja heillä on tarkahko tieto myös Suomen eläkeläisten omistamista valtavista säästöistäkin ...

Ei ne sattumalta huvikseen ostele vanhainkoti hoitolaitoksii Suomesta ..

Tunnesiteen kautta lojaali omainen tai kuka vaan ihminen jolla motivaatio tai halu antaa takaisin saamaansa hyvää . Voi olla käsittämättömän korvaamaton apu jollekin vanhukselle .

Näin minä asian nään .

Toimituksen poiminnat