TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Antti Rinne ja kilvoittelu piäministerin jakkarasta

Semmosta miettinyt kun kävelee Helsingin Aleksanterin kadul , Kampin , Forumin jne ostos paratiiseissa . Niin miettii kuka ne liikkeet ja kaupat omistaa . Mihin ja minne taskuihin prosentuaalisesti tuloutetaan voitot mitä niistä tulee ? Minun ymmärtääkseni omistajuudet on muualla kuin Suomessa pääasiassa . Voi miettiä miksei Suomalaisten itse ole mahdollista omistaa niitä ..Sit tuotteet mitä liikeitten hyllyil notkuu . Onko työehtosopimuksen mukaista palkkaa joka tuotteen valmistuksessa maksettu ?. Entä ylityökorvaukset , työolot , onko kenties lapsityövoimaa käytetty jne. No kuka on niin tyhmä jotta luulee jotta jossain kolmannessa maassa kummemmin mistään tuollaisista välitetään . Noiden ostosparaatisien suurimman osan liikkeistä olemassa olo perustuu vain siihen voitto katteeseen . Kun tuotteet tuotetaan maissa joissa esim irtisanomis suojia jne ei ole . Eli glopaalissa taloudessa elämme . Ja kun googlee kirjoittaa "Halonen glopaali" niin glopaali sanaa on sdp puolesta jankattu kyllästymiseen asti . Ilmeisesti ei välitetä ymmärtää mitä se todellisuudessa kun ja jos vaivautuu silmät avaa tarkoittaa isossa kuvassa . Nyt kun ay-jyrät yhteistuumin orastavan Suomen konkurssista selviämisen haluavat torpedoida . Kiitos ei välttämättä ole piäministerin jakkara .

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Pitäisikö Suomeen saada valtaan jonkinlainen fasistinen sotilasjuntta demokraattisen prosessin sijaan? Murretaustasi vihjaa toiseen vaihtoehtoon.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

No mihinä kumpahan murretaustani viittaa ? Mut spekuloin tuota omistajuutta . Ja hyvä olis omin silmil katsoo ja itse kukin miettii . Jotta onko yhä useamman Suomalaisen rooli olla vain persaukinen kuluttaja . Ja muiden maiden kansalaiset omistaa ja kuorii kerman pois mm. kaupassa ? Mm.Saksan Lidlikin tulee jyrää perinteisiä ruokkauppoi Suomessa jne.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Et ilmeisesti hyväksy ajatusta, että kun S - ja K-ketju ovat monopolisessa asemassa (duopolisessa)se on hyvästä, ja jos siihen tulee joku saksalainen sähläämään, se on pahasta, hinnat voivat laskea edes hivenen?

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

No kun Suomes on yksi sato vuodes kun jossain Etelä- Euroopas gmsatoi voi olla 4 vuodes . Niin voi olla ettei pärjää Suomimaajussit ja ketjut . Pointti on jotta Omistajuus valuu ulkomaille . Esim Attendo napsii hoivakotei jne jne. Ruotsin Puuilo kaataa krautoi . H&m kaatoi seppälän . Ikeat .biltemat . Classohlosonit . Sit ne omistajat karibianristeiljäl kesäl 12 floor kämpästä katsoo Helsinkii . Ja paksu Cohiba suupieles naureskelevat kun osingot Suomesta lappaa tilille . Paukauttavat vielä xo konjakkil haisevii pierui röhönaurussaan .

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Kyllähän ruuasta puhuttaessa suomalaisista 80 pros sanoo gallupille haluavansa ostaa suomalaista laadukasta luomu lähiruokaa.. ja sitten se kävelee kauppaan ja 80pros ostaa halvinta mitä löytyy.
Mutta tuosta ulkomaisesta omistuksesta niin näinhän se vapaassa kilpailussa menee että suurin voittaa aina. Ei siis paras vaan suurin.

Toimituksen poiminnat