TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Lapsi perheiden tukeminen

Olen viimeaikoina kuullut paljon kuinka tiukkaa taloudellisesti isoilla perheillä on . Jos on yli 7 lasta ja perheen isä käy töissä . Asunto on velaksi rakennettu tai ostettu . Kodinhoidon tukea on -90 luvulta leikattu yli 30% , sekä kun rahanarvon ja ostovoiman aleneminen huomioiden ehkä 70% on lähempänä totuutta . Korkovähennyksiä asuntolainoissa on leikattu kanssa jonkun verran . Isolla perheelle on oltava usealle rekisteröity tilava auto joka on kallis kaikkine autoveroineen jne. Sitten julkisuudessa kauhistellaan kun Suomalaisten syntyvyys on romahtanut . Mutta eihän Suomessa näköjään välitetä käytännössä  suurperheitten hyvinvoinnista kun vaan leikataan kodinhoidontukia jne.Eli syntyvyys halutaan vieläkin alhaisemmaksi . 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Jos lapsiköyhyyttä yritetään torjua, niin ei suurperheet ole terve kehityssuunta Suomessa tai maailmalla. Toivottavaa olisi, että lapsia syntyisi kohtuullisesti ja erityisesti niihin perheisiin joilla on parhaat edellytykset lapsensa elättää. Lasten hankkiminen yhteiskunnan tukien varassa ei ole tervettä. Nykyinen lapsilisien maksuperuste tuntuu lestadiolaisten junailemalta. Parempi olisi, että kolmannen tai neljännen lapsen jälkeen lapsilisä olisi vähenevä. Säästyvän rahan voisi käyttää keskikokoisten perheiden aseman vahvistamiseen. Kohtuuden nimessä muutokset täytyisi tehdä pitemmän siirtymäajan puitteissa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

No eikös ole hyvä kun edes jotkut useampia vaivautuu lapsia hankkimaan . Jos spekuloidaan jotta jos Suomes olevat yli 4 lapsiset perheet olisivat sinun terveenä kehityssuuntana pitämää lapsimäärää noudattaneet . Suomalaisia olisi karkeasti lonkalta arvioiden alle 4 miljoonaa . Maahanmuutollako eläkkeen maksajien vaje pitäisi paikata ?

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Journalismi on työtä.

Jos vaikka kirjoittaa blogia elämäntyökseen, niin saahan journalistitkin palkkaa.

Jos elää yhteiskunnan tukien varassa ja tekee yhteiskunnallista työtä, niin ne tuet on aika pieni palkka jokatapauksessa.

Joten kyse on siis yleishyödyllisestä työstä eikä vain palkkatyöstä. Se on terveempää kuin oman edun tavoittelu joka nyt on vallassa ja jonka vuoksi työllistytään.

Kyllä työllä pitää olla tarkoitus. Raha ei voi olla tarkoitus, koska raha on roskaa. Kun työ on rehellistä ja mielekästä, niin tällöin "työ tekijäänsä kiittää".

Sinun olisi syytä Vesa tutustua muihinkin vanhoihin suomalaisiin sanontoihin, niin ymmärtäisin isänmaallisen elämäntavan.

Käyttäjän AnteroSmki kuva
Antero Säämäki

Lapsettomuus on hyväksyttävä valinta ja sitä pitää myös tukea.
Huoltosuhdetta voi parantaa vähentämällä syrjäytymistä.
#oikeuslapsettomuuteen

Käyttäjän lahtipe1 kuva
Petri Lahtinen

Kuitenkin syntyvyys oli sodan jälkeen huomattavasti suurempi, kuin nykyään, vaikka yhteiskunnan tukien määrä oli nykyaikaan verrattuna huomattavasti pienempi. Ei ollut mitään kodinhoidon tukia, tuskin oli edes autoa. Asunnot olivat ahtaita, viisihenkinen perhe saattoi asua nykyajan mittapuun mukaan kaksiossa, johon ei saanut mitään asumistukia.

Eli syntyvyydellä ja yhteiskunnan tukien määrällä näyttää olevan negatiivinen korrelaatio : mitä enemmän tuetaan, sitä enemmän syntyvyys laskee.

Tästä ei pidä vetää suoria johtopäätöksiä: tukien määrällä ja syntyvyydellä ei ole varmaankaan tässä mielessä kausaliteettia. Mukana on epämääräinen määrä muitakin satunnaismuuttujia.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Olet asioiden juurilla Timo ja tosiaan globalisaation henki on, että peräti pitäisi väestöä vähentää eikä siis syntyvyyttä pitäisi olla lähes laisinkaan.

Keppi ja porkkana toimivat, uraputki koukuttaa ihmiset ja perheestä tulee vain kaukainen "ostos" kuten purjevene, sitten "kun on varaa" saatika aikaa.

Tällöin erotkin varmasti lisääntyvät, kun luonnollinen sukupolven jatkuminen ei toteudu. Raskauden aikana ja lapsen syntyessä myös miehen hormonit muuttuvat eli rauhallisemmaksi.

Avioero on aina lasku myös yhteiskunnalle, ei vain lasten pahoinvointina vaan oikeuskäsittelynäkin.

Harmi että rakkautta ei voi ostaa, muutoinhan voitaisiin Suomessakin olla rikkaita.

https://www.youtube.com/watch?v=2Ug3nrZ1Huc

Toimituksen poiminnat