TimoAunio Spekulointia isossa kuvassa

Älykääpiömäisyys

Olin Turussa käymässä ja kävelin tuossa Aurajoen rantaa . Minulla oli ajatus auringon paisteessa istuskella penkeille ja katsella maisemia niinkuin vuosia sitten tykkäsin tehdä . Järkytyin kun tajusin jotta samaa Idiotismia Turussa mitä Helsingiskin havainnut . Jotta penkit on vaihdettu raskaisiin rautapenkkeihin . Vanhuksia joita siinä rannan kupeessa käppäili jututin asian tiimoilta . Hekin surivat kun rautapenkki on niin kylmä ettei terveys kestä istua . Minusta tuntui erittäin pahalle tuommoinen kun vanhuksia rääkätään kun pienen istahdus tauon tarvisivat . Rannal nopeesti arvioiden yli 50 penkkiä ja ihmisiä satoja kävelemässä . Vain yhdel penkil oli yksi ihminen oman styrox palan päällä istumas . Ymmärrän toki jotta puupenkkei vissiin särettiin . Mutta puu ei paljoo maksa ja on olemassa kestäviä liimapuita jne. Vaikka teki mieli istua rautapenkeil niin maltoin koska minulla ei ole varaa ottaa riskiä jotta alaselkä ja pakarat jne kramppaavat jne. Jotkut vanhukset ottaa riskin ja no miten halpaa erinäisten alapää tulehusten hoito on kaupungeille ? Mitä maksaa liikkumattomuus kun vanhus ei ulos lähde kun levähdys penkkejä ei ole ? Onko köyhältä pakko viedä niitä pieniä iloja elämästä joita on puiston penkillä istuminen ? Toivottavasti idiotismi ei leviä joka paikkaan ja esim Suomen parhaimpien maisema paikan Porvoon linnanmäel sijaitsevaa puupenkkiä ei vaihdeta ..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pelkään pahoin, että perussyynä on vandalismi. Kun halutaan tehdä penkki, jota ei saa rikotuksi, veistetyksi, kaiverretuksi tai poltetuksi ja joka kestää töhryjen poistossa käytettäviä vahvoja liuottimia, materiaaliksi valikoituu ruostumaton teräs.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Höylätty 45*95 lankku maksaa noin 3 € Metri . Siihen maali tai lakka päälle kestää vuosia . Ja jos "taidetta" joku haluu kaivertaa niihin niin ompahan jotain tekemistä kaivertajilkin . Noitahan voi vaihtaa lankun pätkii sitä mukaa kun töhritty . Suomi kasvaa metsästä jne sloganeita . Mutta miksei itse edes osata tai haluta käyttää? Suomi on pohjoinen kylmän ilmaston maa ja rautapenkit on täysin väärä valinta .

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Suomi on pohjoinen kylmän ilmaston maa ja rautapenkit on täysin väärä valinta".

Tuloksesta olen samaa mieltä. Kerroin vain syyn. Lankku ei paljoa maksa mutta jatkuva korjaaminen ja uusiminen maksaa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio Vastaus kommenttiin #4

Rauta runko johon lankun pätkiä vaihettas sitä mukaa kun "taiteilija" sielut kaivertas . Kyllä puukaiverrus koulutilatkin maksaa . Joku voi kokea terapeuttisena toimintana ahdistusta purkaa kaivertamasisessa jne. Mitä maksaa virtsarakon tulehuksien hoidot Suomessa suhteessa lankun pätkiin ?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Timo, täysin samaa mieltä kanssasi!

Voisihan puupenkkejä pitää kunnossa aktiivimallin turvin ;-) Annetaan jokaiselle aktiivimallissa kunnostautuneelle yksi nimikkopenkki huollettavaksi ja työttömyystukea ei tarvitse leikata 5 %:lla...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Seuraavaksi sinne tuodaan sähkötuolit.

Yhteiskunta säästää, kun aina silloin tällöin joku raihnainen yksilö uskaltaa sellaiselle istahtaa.

Toimituksen poiminnat